Programma

HET PROGRAMMA VAN KONINGSNACHT
Vrijdag 26 april
Mainstage Vismarkt
20.00 – 02.30 uur

Op de Vismarkt is, zoals ieder jaar, het hoofdpodium te vinden. Hier treden tijdens Koningsnacht en -dag allerlei artiesten en DJ’s op! Tijdens Koningsnacht komt er ook een leuk en gevarieerd programma, die kun je hieronder vinden:


 

Line-up Nacht van Oranje
 
20:00 - 21:00 uur   Badaboem (Reggae)
21:30 - 22:30 uur   Jick Munroe & the Amazing Laserbeams (Folk, Americana)
23:00 - 00:00 uur   Mooi Wark (Dialectrock)
00:30 - 01:30 uur   Boulevard (Coverband)
01:30 - 02:30 uur   Luftwaffel

 

HET PROGRAMMA VAN KONINGSDAG
Zaterdag 27 april
Mainstage Vismarkt 
10.00 – 21.30 uur: 

Op de Vismarkt is, zoals ieder jaar, het hoofdpodium te vinden. Hier treden tijdens Koningsnacht en -dag allerlei artiesten en DJ’s op! Ook ons programma voor Koningsdag is rond, bekijk hieronder de line-up...
 

 

 

KINDERDISCO MET DJ NICK VAN PUTTEN
Podium Vismarkt – Main stage Area 
10:00 en 11:45 uur
Koningsdag zaterdag 27 april 2019

Nick van Putten geboren in Groningen en groeide op in Leek. Al vrij snel werd het duidelijk, Nick was een geboren entertainer! Een geweldige host en entertainer die zowel de morgen, middag, avond of zelfs de nacht zonder moeite aan elkaar praat. Een ras entertainer vol passie met uitstek voor kinderfeesten. Nick is al enkele jaren te zien als dj van de RTL Telekids Discoshow. Deze show is te zien op vele grote kinderevenementen en is erg populair bij de kleintjes. Ook heeft hij gedraaid als DJ van de Voice Kids. 
 

DE LIEDJESBENDE
Podium Vismarkt – Main stage Area 
10:45 – 11:45 uur
Koningsdag zaterdag 27 april 2019

Met Jasper Blokzijl, Minka Zaal, Michael Nieuwenweg en Dennis Elderman zijn wij de Liedjesbende. De liedjesbende is een leuke, hippe kinderband met aanstekelijke kinderpopliedjes en lekkere dansmuziek voor meeluisterende ouders. Als wij optreden, heeft het hele gezin een feestje.
 

STONES SESSIONS
Podium Vismarkt – Main stage Area 
12:30 – 13:30 uur
Koningsdag zaterdag 27 april 2019

Mick Jagger en Keith Richards zijn al decennia lang mythische figuren in de popmuziek. Het is niet voor niets dat vijf jonge, talentvolle muzikanten van o.a. de band van Nielson, The Royal Engineers, Lisa Lois en Money & The Man zich op het rijke oeuvre van The Rolling Stones hebben gestort. 

Geen saaie, stoffige coverband met pruikjes… Nee, deze jonge honden van eigen bodem, verenigd in de Stones Sessions, duiken vol overgave op alles wat de Stones met zich meebrengen. Rock ’n Roll monumenten als Satisfaction, Paint it Black en Jumping Jack Flash worden aaneengeregen met parels als Angie en Wild Horses. Passie, vuur en overtuiging tekenen de wijze waarop de Stones Sessions het oeuvre van de Rolling Stones bij de lurven pakken en over hun publiek uitspuwen. 

De band toert vanaf 2018 langs clubs, festivals en events met een dampende Stones-Show waar niemand omheen kan. Vanaf heden te boeken bij Artist Avenue!

http://www.stonessessions.nl/

 

LUMINIZE
Podium Vismarkt – Main stage Area 
14:15 – 15:00 uur
Koningsdag zaterdag 27 april 2019

Luminize is een vierkoppige poprockgroep die momenteel de podia van Nederland rockt. De band werd in 2010 in hun thuisland Kroatië opgericht en tot nu toe hadden ze meer dan 300 shows door heel Europa, wat dynamische en krachtige live-optredens bracht. 

Wanneer deze vier jonge vrouwen, Marcela (lead zangeres), Matilda (gitaar), Irena (drums) en Renée (bas) hun energie verenigen, kan hun aanwezigheid niet worden genegeerd. Met hun nieuwe single “Innocent” laat Luminize zien dat ze niet zondeloos zijn en zij geven het toe, deze meiden gaan voor "All or Nothing".

 

NILE RODGERS TRIBUTE BAND
Podium Vismarkt – Main stage Area 
15:45 – 16:30 uur
Koningsdag zaterdag 27 april 2019

Ze brachten eerder een eerbetoon aan Prince (2016) en George Michael (2017). Nu zijn ze terug met een ode aan Nile Rodgers alias: “The Hitmaker”, die al 40 jaar diverse bands en artiesten talloze wereldhits heeft bezorgd. Denk aan Chic, Sister Sledge, Diana Ross, Madonna, Duran Duran, INXS, David Bowie, Daft Punk, AVICCI en de lijst gaat maar door!  

The Nile Rodgers Project belooft daarom een ‘Een propvol meezingfestijn’, met nummers als Le Freak, We Are Family, Get Lucky en Let’s Dance! Gedurende 45 minuten komen ze bijna allemaal voorbij, ondersteund door de 10-koppige Tribute Band van Erwin Dorrius met 3 zangeressen. Maar ook met de liedjes op het scherm zodat jullie kunnen meezingen! Dus, Groningen laat je horen! It’s time to party!!!

 


HAAS
Podium Vismarkt – Main stage Area 
17:15 – 18:15 uur
Koningsdag zaterdag 27 april 2019

Jeffrey de Haas is een creatieve duizendpoot en getalenteerd rapper (muzikant). Met zijn eerste demo en een ijzersterke performance wint Haas de Drentse Popprijs categorie Hip Hop, een New Attraction Award en bemachtigd hij een plek op de talentstage van Eurosonic Noorderslagin Groningen. Het jaar daarop speelde Haas op het Bevrijdingsfestival in Assen en Groningen. Afgelopen heftHaasin de studio gewerkt aan een nieuw geluid en veel nieuwe nummers geschreven. “Wat als ik een Millie had” kreeg airplay op 3Fm en Slam Fm. Haas speelt met zijn band nieuw repertoire dat dit jaar uit zal komen op zijn EP. Zijn nieuwe tracks weerspiegelen zijn sterkte karakter en eigen wil. Puur, extravert, doeltreffenden dichterbij zichzelf dan ooit. 

EN.....

NIELSON OP HET PODIUM TIJDENS KONINGSDAG!

Meer over Nielson

De titel van het derde album van Nielson zegt eigenlijk alles. Diamantis kleurrijk en veelzijdig, en steeds als je ernaar kijkt (of luistert), ontdek je iets nieuws. Diamant staat voor de vernieuwde Nielson, die zich op dit album van een andere kant laat zien. Zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassen en internationaal. Nielsons teksten komen rechtstreeks uit zijn hart en zijn eerlijker en persoonlijker dan ooit. En dat is precies de bedoeling.

https://nielsonair.nl/

Podium Vismarkt – Main stage Area 
19:00 – 20:00 uur
Koningsdag zaterdag 27 april 2019

 


Slotact: Funkanizers

Alles begint bij passie en liefde voor Muziek. Maar dat is niet genoeg. Talent is ook handig. Enthousiasme en het geluk dat je mensen tegenkomt met wie je dit alles kunt delen en vermenigvuldigen. Muzikanten met wie de chemie zodanig is dat het tot ontploffen komt:

Funkanizers!

6 Jonge muzikanten die het bovenstaande delen. Die elkaar verbazen, optillen en op een niveau zetten waarvan ze zelf niet wisten dat ze daar al zijn. Dat merken ze zelf maar ook het publiek waarvoor ze spelen. Zichtbaar als je de zaal inkijkt en voelbaar als je de reacties hoort. Spontaan applaus na gitaar-, sax- of drum-, bass- of keys-solo’s, verdwijnen in de diepe groove, genieten van het plezier of smelten voor de heerlijke, ontwapenende zang. Funkanizers tilt elke show tot aan het kookpunt. Een smeltkroes van verbindende positieve vibes.

De mooiste blijk van bovenstaande is dat de Funkanizers vaak worden terug gevraagd. Binnen gekomen op het “young talent stage”,  het jaar daarna doorschuiven naar “Main-stage” is geen uitzondering. 

Podium Vismarkt – Main stage Area 
20:45 – 21:30 uur
Koningsdag zaterdag 27 april 2019

AOV bedankt: